Wandelretraite Marokko

Wandelretraite Marokko: thuiskomen bij jezelf

Heb je behoefte aan bezinning?

Spelen er belangrijke levensvragen voor jou?

Zit je in een traject waarin je deze wandelretraite verder kan helpen?

Heb je behoefte aan mentale ontspanning en rust in je hoofd?

Of ga je mee om te wandelen in een inspirerende omgeving om je zo weer op te laden met nieuwe bruisende energie?

Iedereen die meegaat doet dit met zijn eigen beweegredenen en doel.

SANYO DIGITAL CAMERA

April / mei 2019 vertrekken we voor een week met een kleine groep mensen voor een wandelretraite naar het Hoge Atlasgebergte in Marokko. Onze reis wordt geheel verzorgd en begeleid, je hoeft enkel jezelf mee te nemen en stappen te maken. De rest volgt vanzelf.

Behalve een uitgezette wandeling onder
begeleiding van een berggids, zijn er o.a. groepsgesprekken (praten over het echte leven), individuele coachingsgesprekken, en mediteren we (mindfulness) 2x p. dag op vaste momenten.
Je bent vrij om hier aan deel te nemen, of niet. Hoe mooi zou het zijn als je je kunt open stellen voor alle verschillende activiteiten om te kijken wat er gebeurt en wat het je op kan leveren? Dat is allemaal  mogelijk in de ontspannen setting van deze reis.

Programma wandelretraite

De leidraad van onze reis is de schitterende wandeling door authentieke bImlil-Valley3erberdorpjes en diverse bergpassen. Telkens weer waanzinnige uitzichten en stukken ongerepte, pure natuur om naar uit te kijken. We wandelen op een hoogte tussen de 1.400 en 3.600 meter. Met een gemiddelde conditie is deze wandeling goed te doen en op deze hoogtes krijg je geen last van hoogteziekte.

 

Elke dag praten we met elkaar. Dit kan één op één of in de groep, al wandelend of aan het einde van de dag. Soms wandelen we in stilte, om contact te maken met de natuur en ons innerlijke zelf. Er zijn uitdagingen onderweg die je aangaat om je verder te helpen in je persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast is er ook een rustdag. Op deze dag kun je bijvoorbeeld eindelijk dat boek lezen waar je nooit aan toe komt, of gewoon heerlijk luieren onder genot van het prachtige uitzicht over het berglandschap.DSCN2414

Als uitdaging beklimmen we de Tizi Aguelzim, die met 3.600 meter die, naar mijn mening, de mooiste berg van de Hoge Atlas is. Een pittige klim naar de top. Als je deze eenmaal beklommen hebt, voelt dit als een overwinning op jezelf. Dit zet vaak zaken in een ander perspectief, omdat je mentaal en fysiek dieper hebt moeten gaan.

Op de laatste dag staat er nog een bezoek aan Marrakesh gepland, waar we in de eindeloze medina met kronkelende straatjes, geuren van onbekende kruiden, handgeweven Berberse kleden en lampen uit 1000 en één nacht op ontdekkingstocht gaan. Een waardige afsluiting voor onze reis.

marrakech

Praktische informatie wandelretraite
We vertrekken april / mei 2019 vanuit Eindhoven Airport.
Tijdens onze wandeltocht worden we begeleid door een officiële berggids en een kok. Zij zorgen er niet alleen voor dat we veilig door de bergen kunnen wandelen en klauteren, maar ook zorgen zij voor ons ontbijt, lunch en avondeten en begeleiden zij de muilezels die onze bagage van dorp naar dorp brengen. We nemen slechts onze rugzak met het noodzakelijke mee: voor water en thee wordt ook gezorgd.
Onderweg slapen we in berberdorpjes op soms wel 1800 meter hoogte. Daar is de stilte nog te vinden. Onze berggids vertelt ons de geschiedenis en de verhalen over deze dorpjes, die telkens weer een enorme indruk maken.

Kosten wandelretraite

€ 845,- p.p.

Dit is inclusief:

 • Privétransfer van het vliegveld in Marrakesh naar het Atlas Gebergte en vice versa;
 • Begeleide wandeling met berggids;
 • De meditaties, bewustwordingsoefeningen en coachgesprekken
 • Dagelijks ontbijt, lunch, avondeten, water en thee gedurende de dag
 • Eenvoudige accommodatie onderweg, de laatste en eerste nacht slapen we in een luxere riad;
 • Bezoek aan de koningsstad Marrakesh. Hier bezoeken we het wereldberoemde Djemaa El Fna-plein en de oude medina met zijn vele winkeltjes.

Dit is exclusief (zelf regelen en betalen):

 • Retourvlucht vanaf Eindhoven Airport naar Marrakesh. De kosten hiervan zijn ongeveer €250,-, indien je op een gunstig moment boekt.
  Vluchtnummer heenvlucht: FR5895
  Vluchtnummer terugvlucht: FR5896
 • Eten en drank op vliegvelden en tijdens onze laatste dag in Marrakesh
 • Een (gezamenlijke) fooi voor de berggids, kok en begeleiders
 • Een reis- en ongevallenverzekering;
 • Een paspoort (géén ID-kaart) dat nog minstens een half jaar geldig is bij aankomst in Marokko;
 • Geschikte wandelkleding en -schoenen (uitgebreide informatie hierover volgt na inschrijving).

Vragen over de wandelretraite

Bij vragen kun je contact opnemen met Rens den Elzen via telefoon (06-53384117) of e-mail (info@burodenelzen.nl)

Inschrijven voor de wandelretraite

Aanmelden kan via het inschrijfformulier (beschikbaar per oktober 2018)