Relatiecoaching

Relatiecoaching: samen werken aan je relatie

Een relatie opbouwen en onderhouden vergt veel aandacht en hard werken, want er zijn altijd verschillen tussen partners. Deze verschillen kunnen verrijkend zijn, maar ze kunnen ook zorgen voor irritaties en ruzies. Het vraagt de nodige vaardigheid van beide partners om een relatie levend te houden. Het lukt niet altijd even goed om dat samen voor elkaar te krijgen. Daarnaast kunnen er gebeurtenissen zijn die een relatie uit balans brengen. Met relatiecoaching kunnen jullie samen weer gaan werken aan een betere relatie.

Vaak wordt er een drempel ervaren om in relatietherapie te gaan. Relatieproblemen los je in eerste instantie onderling op en niet zo snel met de hulp van een buitenstaander. Wanneer je er echter samen niet meer uitkomt kan de hulp van een onafhankelijke derde heel zinvol zijn. Een relatiecoach is laagdrempelig en is bedoeld voor kortdurende trajecten.

Werkwijze relatiecoaching

Eerste kennismaking
In het eerste gesprek zullen we jullie hulpvraag helder gaan maken. Mijn ervaring is dat er tijdens dit gesprek al vaak snel duidelijk wordt welke relatieproblemen er spelen en wat de kern van het probleem is. Na deze eerste kennismaking kunnen jullie beslissen of mijn manier van werken aansluit bij jullie hulpvraag en of jullie het gevoel hebben bij mij op je plek te zijn.

Ongewenste patronen en gewoontes
We zullen ons daarbij in eerste instantie richten op ongewenste patronen en gewoontes die in de loop van de tijd in de relatie zijn ontstaan.

Ruimte, bewustzijn en aandacht voor persoonlijke gevoelens en ervaringen
Nadat deze eerste stap is gezet, krijgen de meeste mensen weer meer zicht op elkaar en de relatie. Vervolgens zullen we een volgende stap moeten gaan maken en nemen we de tijd om jullie relatie verder te onderzoeken. Doordat de vertrouwde en niet gewenste patronen stoppen, zal er meer ruimte, bewustzijn en aandacht ontstaan voor jullie persoonlijke gevoelens en ervaringen. Door deze zaken in een veilige setting en in het bijzijn van een coach te onderzoeken en uit te spreken, kan er (weer) een gevoel van verbondenheid ontstaan.

Opdrachten voor thuis
Naast de sessies in mijn praktijk zal ik ook opdrachten voor thuis meegeven. Mijn ervaring is dat relatiecoaching over het algemeen een vrij kortdurend traject is. Na een aantal sessies kan er al veel helder en duidelijk worden.

Meer informatie of aanmelden voor relatiecoaching?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook voor informatie over tarieven voor relatiecoaching.