Wandelcoaching

Wat is wandelcoaching?

Met wandelcoaching combineren we coaching en bewegen in de natuur. Dit vormt een krachtig concept, omdat je in een natuurlijke omgeving gemakkelijker tot rust komt en in contact komt met jezelf. Tijdens de wandeling stelt de coach vragen die reflectie stimuleren. Daarnaast doen we lichaamsgerichte mindfulness oefeningen om je het hier en nu helder te laten beleven.

Hiermee onderzoeken we samen je levensvragen en je drijfveren. Doordat je buiten en in beweging bent, ga je op zoek naar antwoorden op deze levensvragen die je vaak in je onbewuste al herbergt. Door de krachtige combinatie van coaching en wandelen komen de antwoorden vaak vanzelf naar boven.

“Als je gevoel de vrijheid geeft, ontstaat er ruimte voor beweging.
Als er ruimte ontstaat voor beweging, geef je je gevoel de vrijheid.”

De uitdaging achter deze wandelingen is ook dat je fysiek (conditie, weer, wind, kou, warmte) en mentaal (doorzetten en volhouden) vaak dieper gaat. Hierdoor komen zaken vanzelf en sneller in een ander perspectief te staan. Daarbij kan een andere omgeving, uit je comfort zone, meehelpen de juiste kompaskoers voor jezelf terug te vinden.

24Hours (Engeland november 2017)

Waar kan wandelcoaching bij helpen?

Soms dwalen we van ons levenspad af. We worden afgeleid door de omgeving, onze kaart blijkt verouderd of ons kompas doet het niet meer. Hierdoor herkennen we niet meer waar we zijn en weten we niet meer waar we heen willen. Kortom, we zijn verdwaald. Een wandelcoach kan de gids op je pad zijn om je weer op de goede weg te helpen.

Actief bewegen zorgt voor een verbetering van je bloedsomloop. Daarom krijgen je hersenen meer zuurstof, waardoor je rechterhersenhelft, de creatieve kant, actiever mee kan doen. Na twintig minuten bouw je al stresshormonen af en ga je je lekkerder voelen. Je kunt beter nadenken over jezelf en je brein wordt aangezet tot nieuwe ideeën.

Aanbod wandelcoaching Buro den Elzen

Buro den Elzen biedt verschillende concepten aan voor wandelcoaching. Door middel van een intakegesprek bekijken we samen wat de coachvraag inhoudt en voor welk van de concepten het meest geschikt is.

 • Wandelcoaching
  Wekelijkse gesprekken met de rustgevende natuur als praktijkruimte. Wandelcoaching wordt ook ingezet als onderdeel van life coaching, waar we uitgaan van wekelijkse gesprekken.
 • 1 Dag (of dagdeel) wandelcoaching
  Tijdens deze dagwandeling gaan we werken aan een doel. Dit doel bepalen we samen aan de hand van jouw hulpvraag dat we v.t.v. tijdens een intakegesprek bepaald hebben. De vorm van coaching is socratisch, oplossingsgericht maar vooral provocatief. De coach is empathisch, echter ook recht door zee en nergens omheen draaiend. Deze confronterende stijl werkt als een spiegel die je jezelf voorhoudt. De verbinding met de bron (de natuur) met zijn helende kracht werkt verder mee aan het proces. We zien elkaar een aantal weken na de dagwandeling terug om te kijken hoe het gaat, een evaluatiegesprek.
 • Wandelretraite- / bezinning op maat
  Een wandeling speciaal gericht op jouw levensvraag. Het wandelgebied kan in overleg bepaald worden met meer of minder fysiek uitdaging. Onderdeel van deze retraite is een intakegesprek, een evaluatiegesprek en de mogelijkheid voor een vervolgtraject. Ook een aanrader voor mensen die in een burn-out traject zitten.
 • Wandelretraite Marokko: (Privé of in klein groepsverband)                                                  
  Door te wandelen in het Atlasgebergte in Marokko met onderweg aandacht voor bezinning, stilte en rust, komen we thuis bij onszelf. Op de pagina over de
  wandelretraite lees je meer over deze bijzondere reis.

Meer informatie of aanmelden voor wandelcoaching?

Neem contact met ons op voor meer informatie over wandelcoaching of schrijf je in voor een vrijblijvend, gratis, oriëntatiegesprek. Bekijk ook het overige aanbod voor coaching.

Eigen ervaring

Door jaarlijks een nieuwe buitenlandse uitdagende wandeling aan te gaan, weet ik telkens weer mijn nodige portie energie op te doen. Op deze manier herstel ik de balans die nodig is om de hectiek van het leven de beteugelen.

Mijn wandelervaring ligt onder andere in Ierland, Schotland (Highlands), Engeland (Lake District en Coastel Walking)) en Wales (Three peaks challenge), Tanzania (Kilimanjaro), Marokko (Atlasgebergte) en Parijs. In Parijs heb ik enkele dagen gewandeld en geleefd als zwerver. Lees hier meer over in mijn persoonlijke verhaal: Survivre a Paris.