Mindfulness trainingen

Mindfulness 8-weken training

Je kunt mindfulness eigen maken in een compact programma van acht weken. Het trainen van aandacht voor het hier en nu staat centraal in dit programma. Gedurende deze acht weken leren we contact maken met onze gevoelens, gedachten en conditioneringen. Daarnaast leren we onze eigen geest en neigingen te observeren en te ontdekken hoe we handelen vanuit automatische patronen. Door mindfulness oefeningen leren we vrede te hebben met wat er is en wie we nu zijn. Het is een diepe vorm van acceptatie die we in 8 weken eigen maken. Door deze vorm van acceptatie kunnen we heldere beslissingen nemen.

“Mindfulness beoogt een innerlijke balans te vormen, die je helpt het leven te benaderen met een grotere stabiliteit, begrip en wijsheid.”- John Kabat Zinn, grondlegger van mindfulness

Mindfulness is duidelijk en tastbaar. Het is vrij van geloofsovertuigingen en is down to earth. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mensen die open staan voor het trainen van mindfulness positieve effecten voelen op hun kwaliteit van leven. Zo ervaren ze bijvoorbeeld vermindering van stress, spanning en chronische pijnen en merken ze dat ze milder voor zichzelf en anderen zijn.

Mindfulness training en chronische pijn

Vaak zijn behandelingen tegen chronische pijn er om de pijn uit de weg te gaan of weg te krijgen. Hiermee wordt echter vaak de impact van de pijn juist groter. Je krijgt het gevoel dat je lichaam je in de steek laat en daardoor wordt je lichaam je grootste vijand. Dit kan leiden tot somberheid, geremdheid en eenzaamheid.

Mindfulness richt zich op technieken die stress en de tumult rondom pijn reduceren. Het contact met lichaam wordt hersteld. Er vormt zich vriendelijkheid en mildheid naar je lichaam door het te aanvaarden hoe je lichaam op dat moment is. Met vaardigheden om met onaangename gevoelens om te gaan, ontstaat er ruimte om jezelf te zijn, ondanks je pijn.

Aanbod mindfulnesstrainingen

  • Het mindfulness 8-weken programma als privétraining
    We komen 8 weken samen, elke week 1,5-2 uur. Geleide meditaties en praktische cognitieve oefeningen staan centraal in deze trainingen. Tijdens deze privétraining werken we als extra en specifiek gericht op uw persoonlijke vraagstukken. Je krijgt een tevens reader en cd’s (begeleide meditaties) mee naar huis om zelf aan de slag te gaan.
  • Mindfulness en chronische pijn als privétraining
    We komen 8 weken samen, elke week 1,5-2 uur. Het is een training met een duidelijke opbouw waarin we vaardigheden ontwikkelen om ‘in aandacht’ te zijn. Je krijgt een tevens reader en cd’s (begeleide meditaties) mee naar huis om zelf aan de slag te gaan.
  • Mindfulness & coaching
    Informeer naar de diverse mogelijkheden.

Tarieven mindfulnesstrainingen

Mindfulness 8-weken (privé) programma: € 395,-
Mindfulness 8-weken (privé) programma chronische pijn: € 395,-
Deze prijs is inclusief: 8 trainingen van 1,5-2 uur, een reader en mp3 bestanden met begeleide meditaties. Bij ons kunt u snel starten.

Neem een vriend, vriendin of kennis mee: meerprijs slechts € 150,-
(incl. reader en meditatiebestanden bestanden)

Werkgevers vergoeden steeds vaker de kosten van de mindfulness 8 wekentraining,als onderdeel van het arbeidsvoorwaarde pakket, vanuit het opleidingsbudget of beperking ziekteverzuim. Vraag hiervoor om meer informatie bij je werkgever.

Meer informatie of aanmelden voor mindfulnesstrainingen?

Voor meer informatie of aanmelden, neem vrijblijvend contact met ons op.