Reiki

Wat is reiki?

Reiki RoermondReiki is een spirituele heelwijze afkomstig uit Japan. Letterlijk vertaalt betekent reiki ‘universele levensenergie’. In 1922 werd reiki ontwikkeld door de Japanner Mikao Usui. Hij ontwikkelde reiki als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. Usui was een marineofficier en leidde zijn mariniers op tot reiki masters, waardoor de methode door werd gegeven.

Reiki is een eenvoudige, alternatieve, zachte methode die erop gericht is om energie weer te laten stromen. Door handoplegging voelt de behandelaar waar er zich verstoorde energie in het lichaam bevindt. Deze blokkades worden opgeheven door de ontspannende en deblokkerende werking van handoplegging die het zelfherstellende vermogen van het lichaam activeert.

Doordat reiki gericht is op het weer laten stromen van energie, nodigt het uit om dichter bij jezelf te komen. Op deze manier kun je veranderingen aanbrengen in je leven, bijvoorbeeld in de manier waarop je met spanning, pijn, ongemak of emoties omgaat.

Er is geen wetenschappelijk verklaring voor de werking van reiki. Wel is er steeds meer aandacht voor wetenschappelijk onderzoek naar reiki, omdat steeds meer mensen baat hebben bij een reiki behandeling.

Wat is een reiki behandeling?

Door middel van handoplegging laat de behandelaar energie stromen door je lichaam. Voor een cliënt is een reiki behandeling voelbaar in de vorm van lichte tintelingen, warmte, slaperigheid en ontspanning. Soms is het effect van een reiki behandeling niet direct merkbaar, maar dan voel je achteraf verbetering. Tijdens de behandeling is er op de achtergrond bijpassende muziek die een ontspannende werking heeft op lichaam en geest.

Waarbij kan reiki helpen?

Door reiki komt er extra energie in het lichaam. Dit heeft een effect op de geest. Daardoor is reiki goed toepasbaar bij bijvoorbeeld hoofdpijn, spanning, somberheid, negatieve gevoelens, vermoeidheid en burn-outs. Reiki is er voor iedereen die zichzelf beter wil voelen, een rijk en compleet leven wil leven met liefde voor zichzelf en zijn of haar omgeving.

Reiki heeft effect op het onderbewuste zelfherstellende vermogen. Door onze westerse leefstijl wordt dit vermogen negatief beïnvloed, waardoor we uit balans raken en de toegang tot onze levenskracht verstoord wordt. Door het zelfherstellende vermogen weer in balans te brengen ervaren we ontspanning en krijgt je innerlijke kracht een boost. Dit zorgt ervoor dat je je lichaam en geest zo gezond mogelijk kunt houden.

Reiki is altijd een aanvullende behandeling en is geen vervanging voor reguliere therapie. Bij ziekte of aandoening dien je altijd een dokter te raadplegen.

Mogelijkheden & tarieven reiki behandelingen Buro den Elzen

Bij alle behandelingen is er aandacht voor het hele lichaam. Daarnaast kan er, op verzoek, extra aandacht worden gegeven aan bijvoorbeeld het hoofd, de nek of de rug bij bepaalde klachten.

 • Behandeling "Traditioneel"  ± 60-70 minuten = € 39,-
  Gesprek vooraf, reiki behandeling, afsluitend een kopje thee.
 • Behandeling "Pijnklachten" ± 60-70 minuten = € 39,- 
  Gesprek vooraf, reiki behandeling speciaal gericht op uw pijnklachten,
  afsluitend een kopje thee.
 • Behandeling "Diepe ontspanning" ± 75-90 minuten = € 49,-
  Voor een nog diepere ontspanning en werking.
  Gesprek vooraf, ontspanningsmeditatie, traditionele reiki behandeling, afsluitend een kopje thee.

Cadeautip

Geef een dierbaar persoon een ontspannende reiki behandeling cadeaubon met de onze cadeaubon! De cadeaubon kun je bestellen door ons contact met ons op te nemen.

kadobon

Meer informatie of afspraak maken voor een reiki behandeling?

Neem vrijblijvend contact op met Rens den Elzen.