Stress release workshop

Stress ervaren we vaak dagelijks. Het stapelt zich op en kan op de langere termijn allerlei fysieke en mentale problemen veroorzaken.

In deze training een 3-luik aan Stress Release tools. Uitleg, kennis en het in alles rust aanleren van de technieken. Voor het beantwoorden van je vragen nemen ik ook alle tijd. Tijdens het aanleren ga je natuurlijk ook al ervaren en voelen wat deze technieken met je kunnen doen. Het kan direct al iets met je doen maar voor alle drie de technieken geldt hetzelfde. Het doel ligt op de langere termijn. Dit vraagt commitment. Zodra je merkt wat het met je kan doen zal de motivatie er zeker zijn en deze doen groeien.

Daarnaast kun je deze training voor jezelf inzetten als een soort mini-retraite om diep in de ontspanning te komen, een self care moment.

Welke technieken worden ingezet voor stress release?

1) Mindfulness: cognitief

Anders omgaan met je gedachten, minder piekeren, hetgeen rust in je brein en systeem brengt. Dit zowel meditatief als met een informele mindfulness tool.

2) Hartcoherentie: ademhaling

Het activeren van het parasympathische deel (rust/ontspanning) van je zenuwstelsel door middel van een juiste ademhaling.

Stress Release Excersises: lichamelijk

Lichaamsgerichte oefeningen die opgebouwde spanning en stress doen loslaten zowel fysiek als mentaal. Met een aantal oefeningen brengen we het lichaam aan het trillen hetgeen een “release” geeft aan opgebouwde stress en spanning. Zeer diepgaand.

Deze 3 wetenschappelijke onderbouwde tools worden tijdens de training verweven tot 1 krachtige tool. Jij kunt ze daarna, naar eigen inzicht, zowel los als ook als 1 tool inzetten.

Duur: Privé training van 3 uur
Dag & tijd: In overleg, ma t/m vr.
Waar: Onze praktijkruimte te Asselt
Begeleiding: Rens den Elzen
Kosten: € 149,- 
Inclusief: Koffie, thee, water. 
Aanmelden: Via het contactformulier, whats app, email of telefonisch.