Stress coaching

Stress coaching, Stress Release Exercises (tre), is een mix van een lichaamsgerichte methode, ademoefeningen (HRV) en mindfulness. Deze methode is erop gericht om blokkades van spanning, die zich in het lichaam vast gezet hebben, los te laten om een juiste doorstroming van energie te bevorderen. Het parasympatische deel van het zenuwstelsel, wordt geactiveerd en daardoor, ervaar je vaak direct meer ontspanning en rust zowel fysiek (lichaam) als mentaal (hoofd).

Het draait allemaal om de tijd te nemen om “de spier van de Ziel” te ontgrendelen

stress coaching

De psoas, is een lange spier die zich bevindt aan de kant van het lumbale gebied van de wervelkolom en de rand van het bekken. Eén van de grootste spieren in het lichaam en dat de plaats waar we vaak stress of trauma opslaan, die onze stemming en onze kijk op het leven letterlijk kunnen beïnvloeden. Recentelijk onderzoek, toont aan dat angst ons vermogen om helder te denken, kan afremmen en zo een ongezond perspectief creëert, dat ons en de mensen om ons heen kan schaden.

Stress Release Exercises (tre) is voor iedereen te doen en wordt eventueel aangepast aan jouw fysieke mogelijkheden. Het is er op gericht, om spanningen los te laten, die het lichaam heeft vastgehouden na een periode van langdurige stress of spanning (burn out, heftige gebeurtenissen en trauma’s).

Uitingen van stress

Lichamelijk: angst, paniekaanvallen, hartkloppingen, oppervlakkig of verkeerd ademen, overmatige gespannen- of prikkelbaarheid, onrust, piekeren, slecht slapen, spierpijn en andere pijnen (hoofdpijn/migraine, schouder, buik).

Mentaal: depressie, moeheid, uitputting, voortdurende alertheid, snel boos of geïrriteerd zijn en concentratieproblemen

Vaak zijn het ook psychosomatische onverklaarbare klachten. Stress zoekt een weg en ergens in het lichaam uit zich dat. Dat kan voor iedereen anders zijn.

TREStress Release Exercises (tre) is een bijzondere methode van werken naar ontspanning van lichaam en geest. Het wordt naast EMDR ondersteunend ook ingezet bij verwerking van heftige gebeurtenissen. Contact maken met het lichaam en de spanning daarvan loslaten.

Voor wie is stress coaching?

Wij kijken in een vrijblijvend oriënteringsgesprek of Stress Release Exercises voor jou op dit moment geschikt is.

Stress Release Exercises (tre) bieden wij aan op een manier die afhankelijk is van je hulpvraag (1 of 3 sessies) Naast de uitleg en kennis, is er vakkundige begeleiding en coaching. Het is een waardevolle zelfhulp methode, aangevuld met andere wetenschappelijk onderzochte en bewezen methodieken. We besteden veel aandacht aan een juiste opbouw in een veilige omgeving. 

Voor een vraag of informatie neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons op.