Wandelretraite Marokko

Wandelretraite Marokko: thuiskomen bij jezelf

Wandelretraite Marokko in de Hoge Atlas mei 2021. 

   Heb je behoefte aan bezinning?
- Spelen er belangrijke levensvragen voor jou?
- Zit je in een traject, b.v. burnout,  waarin je deze wandelretraite verder kan helpen?
- Heb je behoefte aan mentale ontspanning en rust in je hoofd?
- Ga je mee om te wandelen in een inspirerende omgeving om je zo weer op te laden met
nieuwe bruisende energie?
- Zoek je verdieping in een je relatie? (vader/zoon, moeder/dochter, man/vrouw)\
- Of wil je jouw hulpvraag inzetten?

                     Iedereen die meegaat doet dit met zijn eigen beweegredenen en doel.

SANYO DIGITAL CAMERAWe vertrekken mei 2021 met een een kleine groep mensen voor een  wandelretraite van een week door het Hoge Atlasgebergte in Marokko. Onze reis wordt geheel verzorgd en begeleid, je hoeft enkel jezelf mee te nemen en stappen te maken. De rest volgt vanzelf.

 

 

Behalve een uitgezette wandeling onder
begeleiding van een berggids, zijn er o.a. groepsgesprekken, individuele coachingsgesprekken, stressrelease oefeningen en mediteren we. Je bent vrij om hier aan deel te nemen. Hoe mooi zou het zijn als je je kunt open stellen voor alle verschillende activiteiten om te kijken wat er gebeurt en wat het je op kan leveren? Dat is allemaal  mogelijk in de vrijblijvende en ontspannen setting van deze reis.

Programma wandelretraite

De leidraad van onze reis is de schitterende wandeling  door authentieke berberdorpjes en diverse bergpassen. Telkens weer waanzinnige uitzichten en stukken ongerepte, pure natuur om naar uit te kijken. We wandelen op een hoogte tussen de 1.400 en 3.550 meter. Met een gemiddelde conditie is deze wandeling voor iedereen goed te doen.

Elke dag praten we met elkaar. Dit kan één op één of in de groep, al wandelend of aan het einde van de dag. Soms wandelen we in stilte, om contact te maken met de natuur en ons innerlijke zelf. Er zijn uitdagingen onderweg die je aangaat om je verder te helpen in je persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast zijn er ook momenten van rust. Op deze momenten kun je bijvoorbeeld eindelijk dat boek lezen waar je nooit aan toe komt, of gewoon heerlijk luieren onder genot van het prachtige uitzicht over het berglandschap.

DSCN2414

Als uitdaging beklimmen we de Tizi Aguelzim, die met 3.550 meter, naar mijn mening, de mooiste berg van de Hoge Atlas is. Een pittige klim naar de top. Als je deze eenmaal beklommen hebt, voelt dit als een overwinning op jezelf. Dit zet vaak zaken in een ander perspectief, omdat je mentaal en fysiek dieper hebt moeten gaan.

 

Op de laatste dag staat er nog een bezoek aan Marrakesh gepland, waar we in de eindeloze medina met kronkelende straatjes, geuren van onbekende kruiden, handgeweven Berberse kleden en lampen uit 1000 en één nacht op ontdekkingstocht gaan. Een waardige afsluiting voor onze reis.

marrakech

Praktische informatie wandelretraite
We vertrekken vanaf Eindhoven airport. Tijdens onze wandeltocht worden we begeleid door een officiële berggids, muleteers voor de bagage en een kok. Zij zorgen er niet alleen voor dat we veilig door de bergen kunnen wandelen en klauteren, maar ook zorgen zij voor ons ontbijt, lunch en avondeten en begeleiden zij de muilezels die onze bagage van dorp naar dorp brengen. We nemen slechts onze dagrugzak met het noodzakelijke mee: voor water en thee wordt ook gezorgd.
Onderweg slapen we in berberdorpjes op soms wel 2200 meter hoogte. Daar is de stilte nog te vinden. Onze berggids vertelt ons de geschiedenis en de verhalen over deze dorpjes, die telkens weer een enorme indruk maken.

Kosten wandelretraite 7 dagen / 6 overnachtingen:

Groepsretraite, maximaal 4-6 personen : € 995,- / vroeg boeken € 945,- (vóór 1 maart 2021)
(Privé-retraite is hele jaar te boeken: € 2.195,-)

Je kunt je werkgever vragen of die (een deel van) dit programma voor je betaalt. Met name wanneer het gaat over persoonlijke ontwikkeling, je loopbaan of herstel na een burn-out staat een werkgever hiervoor open.

 • Als je het fijn vindt kun je eventueel gebruik maken van een gratis coach sessie  voorafgaande aan de wandelretraite om al "stappen" te maken.
 • Begeleiding tijdens de reis: Rens den Elzen, coach & therapeut.

Inclusief:

 • Privétransfer van het vliegveld in Marrakesh naar het Atlas Gebergte en vice versa;
 • Begeleide wandeling met berggids;
 • De coachgesprekken, meditaties, stressrelease- en bewustwordingsoefeningen.
 • Dagelijks ontbijt, lunch, avondeten, water en thee gedurende de dag door de kok verzorgd.
 • Eenvoudige accommodatie en slaapgelegenheid onderweg, de laatste nacht slapen we in een luxere riad (hotel). We slapen met 2 of 3 mensen uit de groep van hetzelfde geslacht op 1 kamer
 • Bezoek aan de koningsstad Marrakesh. Hier bezoeken we het wereldberoemde Djemaa El Fna-plein en de oude medina met zijn vele winkeltjes.
 • Tijdens de trekking in de bergen heb je weinig tot geen geld nodig. Enkel indien je b.v. een souvenier wilt kopen.

Exclusief (zelf regelen en betalen):

 • Retourvlucht met Transavia vanaf Eindhoven Airport naar Marrakesh. De kosten hiervan zijn ongeveer € 250,-. De vluchtnummers worden na je inschrijving doorgegeven.
 • Eten en drank op de vliegvelden en tijdens onze laatste dag in Marrakesh
 • Een (gezamenlijke) fooi voor de berggids, kok en begeleiders (ongeveer € 25,- .p.p.)
 • Een reis- en ongevallenverzekering;
 • Een paspoort (géén ID-kaart) dat nog minstens een half jaar geldig is bij aankomst in Marokko;
 • Geschikte wandelkleding en -schoenen (uitgebreide informatie hierover volgt na inschrijving).

Vragen over de wandelretraite

Bij vragen kun je contact opnemen met Rens den Elzen via telefoon (06-53384117) of e-mail:(info@burodenelzen.nl)

Inschrijven voor de wandelretraite in groepsverband

Aanmelden kan vanaf februari 2021 met het inschrijfformulier wandelretraite 2021, hier dan te downloaden.