Burn-out behandeling

Wij behandelen burn-out als gevolg van overbelasting en stress, welke zorgt voor lichamelijke en emotionele uitputting. Je lichaam is letterlijk op, je wordt vaker emotioneel, je kunt je moeilijker concentreren en taken die je vroeger in een handomdraai uitvoerde kosten je nu plots veel meer moeite. Er is duidelijk iets uit evenwicht. Wij bieden meerdere behandelingen aan, waaronder ook een burn-out behandeling

Burnout behandeling

Oorzaken van een burn-out

Waarom overkomt jou dit, vraag je je af? We leven in een maatschappij met hoge verwachtingen. En wanneer je zelf het ideaalbeeld nastreeft en tracht om zowel het perfecte kind, de perfecte werknemer, partner, vriend of vriendin te zijn, dan ga je daarbij wel eens over je grenzen. En wat doe je dan?

Je doet er vaak nog een schepje bovenop. Op deze manier raakt ons lichaam en onze geest uitgeput. Door stil te staan, ons lichaam de tijd te geven om zich te herstellen en onze gedachtenpatronen onder de loep te nemen, kan een verandering worden ingezet.

Burn out coaching Perfectionisme

Vooral “sterke” mensen komen in aanraking met burn-out. Ze leggen de lat vaak hoog voor zichzelf, hollen van hier naar daar en zijn erg gedreven. Een perfectionistische en zorgende kant, maakt dat ze eigenlijk teveel doen. Als deze mensen dan geconfronteerd worden met het woord burn-out, is het niet gemakkelijk om dit te aanvaarden. In coaching besteden we daarom ook eerst aandacht aan de acceptatiefase. We zetten in op zowel “voelen” als “denken” en laten “doen” eerst nog even achterwege. Het begrijpen van burn-out en naar je lichaam luisteren, is waar we tijdens een burn-out behandeling mee starten. Van zodra je merkt dat je hardop kan en durft toegeven dat je een burn-out hebt, krijgt het proces verder vorm. En onthou, je kan herstellen van een burn-out.

Burn out coaching roermond

behandeling burn out

Een goede structuur en plan zijn belangrijk voor de aanpak van een burn-out.

Wat doet een burn out coach?

Bij burn out werken we met het zich bewezen fasenplan van acceptatie naar herstel

Het unieke fasenplan is ontwikkeld op basis van de nieuwste inzichten en richt zich specifiek op stress en burn out. Het voorziet in een evenwichtige opbouw, en minimaliseert de kans op terugval na herstel. Naast de leidraad van het fasenplan staat altijd de persoonlijke hulpvraag centraal.

 

Een dergelijke plan wordt door ons gemaakt n.a.v. een uitgebreide intake. Dit gaat zowel over de inhoud als mede de vorm. (b.v. wandelcoaching of gesprekken in de praktijk)

Voor b.v. ceo’s die hun functie en taken z.s.m. willen hervatten, kan lopende het traject, een wandelretraite worden ingezet. Weg uit de vertrouwde omgeving en 1 tot 7 dagen lang, “24 uur per dag” individuele coaching.
Ook deze wandelretraite wordt zo aangepast dat het maatwerk wordt hetgeen alleen maar ten goede komt aan de voor jou wenselijke positieve verandering.

Neem gerust contact op of maak een vrijblijvende afspraak voor een oriënteringsgesprek.