Life coach 

De life coach, is een antwoord op het jachtige leven, de 24 uurs economie en de voortdurende blootstelling aan informatie. De keuzemogelijkheden zijn enorm. Enerzijds zijn we op zoek naar glamour, spanning en sensatie, anderzijds neemt de behoefte aan rust en bewustzijn toe. Een tijdschrift als de Happinez doet het goed, evenals de vele health centra en de trainingen voor mindfulness en yoga.

Wat is een life coach

Een life coach coacht mensen om zelf hun persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke leven vorm te geven. De keuze voor een life coach is een persoonlijke. Mensen worden zich bewust en gaan op zoek naar meer inhoud en zingeving. Het draait altijd om de drie kernvragen wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik.

Life Coach

Personal life coach

Life coaching legt naast een zakelijke en maatschappelijke insteek, een sterk accent op welzijn en geluk. Met die laatste twee aspecten onderscheidt lifecoaching zich van personal coaching. De personal coach, de business coach of de executive coach richten zich meer op de professionele ontwikkeling en zijn meer resultaatgericht. Overigens blijft ook bij deze vormen van coaching de persoonlijke ontwikkeling niet buiten schot. Hetzelfde geldt voor de loopbaancoach, met dat verschil dat de focus van de begeleiding gericht is op de loopbaan en/of het vinden van werk.

life coach roermond

Wat kan een life coach voor mij beteken?

Als je het moeilijk vindt, keuzes te maken; als je het overzicht over je leven een beetje kwijt bent of als je je eenzaam en leeg voelt. De aanleiding kan ook zijn als je jezelf vaak vergelijkt met anderen en zij het in jouw ogen beter doen dan jij. Life coaching concentreert zich op de kwaliteit en vormgeving van het leven. Versterking van de balans tussen de persoonlijke wensen en de relatie tot het werk en de wereld om zich heen is het doel. Niet voor niets, is juist deze vorm van coaching in opmars. Jong en oud, vraagt zich af “Is dit nu alles?”. Steeds eerder, staan mensen stil bij vragen over de zin van het leven en ervaren ze een innerlijke onrust. Mensen voelen zich geleefd, alsof niet zij zelf de keuzes maken. En twijfelen over hun keuzes, ze twijfelen over hun opleiding, carri√®re en partnerkeuze.

Voor informatie of vragen neem gerust, geheel vrijblijvend, contact met ons op.