Wat is een relatiecoach?

Een relatiecoach werkt vanuit wederzijds respect om inzicht te krijgen in de interactie met elkaar, onderlinge communicatie stimuleren en te herstellen om zo het patroon van de ander te zien en te kijken waar dit botst met jouw waarden. Vanuit conflicten zal de onderlinge communicatie worden hersteld en gestimuleerd om zo de relatie weer op de rails te krijgen.

Voor als je er even niet uitkomt

Relatie-coaching is er voor iedereen die helderheid wil creëren binnen de relatie. Soms gebeuren er bepaalde dingen in je leven, waardoor je het even niet meer ziet zitten. Dat overkomt iedereen wel eens, maar op een gegeven moment helpt een nachtje hierover slapen ook niet meer. In dat geval is het soms prettig om er met iemand over te praten die een neutrale kijk op de situatie heeft en bepaalde inzichten kan geven. Deze stimulans ondersteunt het proces om de relatie weer op de rails te zetten.

Relatie-coaching voor jouw relatieproblemen

Wil jij onderzoeken, hoe de huidige problemen jullie leven beïnvloedt en op welke manier er gewerkt kan gaan worden aan de onderlinge communicatie? Wij helpen jou deze relatieproblemen te onderzoeken. Ook wordt een ieder gestimuleerd vooral naar zijn of haar eigen aandeel in de situatie te kijken. Zo komt alles aan bod in deze relatiecoaching.

Hoe ziet de relatie-coaching eruit?

De relatie-coaching focust zich op de belangrijke zaken van de relatieproblemen. Het spelen van scheidsrechter valt hier niet onder. Wij zien jullie als één geheel, waarbij de een vanuit een automatisme reageert op de ander. Hierbij gaan wij jullie helpen met het doorbreken van blokkades. 

Elk geeft aan hoe diegene denkt, waarom die zo denkt en wat diegene daar mee denkt te bereiken. De ander zal hier ook zijn zegje over doen. Zo wordt de situatie duidelijk en wordt vanuit dit punt gewerkt naar de toekomst. Het herkennen en doorbreken hiervan, de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen aandeel in de communicatie en naar elkaar opnieuw leren kijken en luisteren brengt inzicht, ruimte en keuzemogelijkheden.

Dit is wat een relatiecoach voor jou doet. Zo haalt relatiecoaching het beste in jou naar voren, voor nu en voor in de toekomst. Haal met dit traject het beste in jezelf naar boven en laat jouw relatieproblemen tot het verleden behoren!

relatiecoach Limburg

 

Hoe verloopt een traject met een relatiecoach?

Eerst volgt er een 1 op 1 gesprek met ieder van jullie. Hier kun je ongehinderd en ongefilterd je verhaal doen. Deze 1 op 1 gesprekken, leggen vaak al zaken bloot en komen we al dichter bij de kern van jullie probleem. Na deze 1 op 1 gesprekken, gaan we 4 sessies samen aan de slag waarin jullie individuele en ook gezamenlijke tools en oefeningen meekrijgen om te mogen groeien in je relatie. Ervaring leert dat er dan al veel zaken in gang gezet dan wel duidelijk zijn geworden.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat er extra gesprekken zijn met 1 van jullie indien er b.v. zaken uit het verleden spelen of heftige gebeurtenissen geweest zijn, die van invloed zijn op jullie relatie

Voor meer informatie of voor onze andere coachingtrajecten, neem gerust contact met me op.

Rens den Elzen – M: 0653384117