Zelfregiegroep PTSS & Trauma

Praat eens met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt Dat Helpt !

Over Zelfregietool

Mensen kunnen meestal meer dan dat zij zelf denken. En als je zelf iets wilt veranderen of verbeteren in je leven dan is het prettig om de keuzemogelijkheden te kennen.

Als je een cirkel van 100 meter trekt vind je 100 mensen die iets hebben meegemaakt en daar op een positieve manier mee om zijn gegaan. Deze kennis en ervaring wordt nu weinig benut. Met Zelfregietool.nl maken we deze kennis voor iedereen beschikbaar. Hier kun je gebruik maken van de ervaring en kennis van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, ervarings(des)kundigen. Ook kun je meedoen, door jouw ervaring te delen kun je anderen weer verder helpen.

Zelfregietool.nl is een onderdeel van Burgerkracht Limburg. Zij zetten zich in voor een Limburg waarin iedereen op zijn eigen manier meedoet.

In een zelfregiegroep, ook genoemd lotgenotengroep, werk je met anderen aan een gelijksoortig onderwerp waaraan jij iets wilt veranderen of verbeteren. Dat doe je door op een gelijkwaardige manier ervaringen te delen en van elkaar te leren. Jij bent zelf degene die uit alle informatie “kiest” of “filtert” wat jij voor jezelf wilt gebruiken. Er is geen (wat dat betreft ongelijkwaardige) beroepskracht aanwezig. Op die manier is ieder zijn eigen regisseur van zijn eigen proces. Je ontwikkelt hierdoor meer “zelfregie”. Daarom noemen wij het zelfregiegroepen. Anderen benamingen zijn: zelfhulpgroepen, lotgenotengroepen, herstelwerkgroepen of supportgroepen. In Duitsland, Belgie en Verenigd koninkrijk zijn er vele malen meer van deze groepen die bij kunnen dragen aan welzijn en gezondheid.

Door een hel

Jaren geleden ging kreeg ik, door een aantal heftige gebeurtenissen PTSS, en ging ik door een  hel. Worstel en kom boven. Ja, het was een lange weg en worsteling voordat het weer beter ging met me, en het proces naar volledig herstel is er nog. Graag deel ik mijn ervaringen die helpend kunnen zijn voor mensen die PTTS of trauma hebben opgelopen. En zo kan ieder, met zijn of haar ervaringen, een bijdrage leveren in het herstelproces voor anderen.

Maandelijkse bijeenkomst

Elke maand komen we een keer samen. De bijeenkomst bestaat uit samen komen, op een landelijk en rustige lokatie buiten, thee drinken, praten, zaken delen en voor wie wil een een korte wandeling waarna we weer kort bij elkaar gaan zitten. Iedereen is vrij om wel of niet iets te delen, oftewel niets moet. Belangrijk om je veilig en thuis te voelen in de groep.

Vaker werken we met een thema, en ook daar gaan we flexibel mee om. Aan dat wat er komt geven we aandacht. Het is belangrijk dat er ruimte is dat iedereen gezien en gehoord kan worden.

Heb je vragen dan bel of mail me gerust. Ik sta open voor je vragen.  (M: 06 53384117 of E: rens.den.elzen@live.nl)

Verbinding

  • Zelfregiegroep PTSS en trauma
  • Bijeenkomst: zaterdag 30 maart a.s. 10 -12.00 uur
  • Elke 2 maanden een bijeenkomst
  • Voor wie: Iedereen van 18 tot 88 jaar
  • Lokatie in Asselt – Roermond, volgt.
  • Begeleiding: Rens den Elzen
  • Kosten: Geen (enkel eventuele consumpties)
  • Aanmelden verplicht: Via whats-app / telefoon, email of het contactformulier hier rechts op deze pagina.
           
 
            Ik hoop je te mogen ontmoeten; we zijn allemaal mooie mensen.